Fleksibel, førende og miljøvenlig produktion af tryksager
Når du vælger vores trykkeri i Grenaa, ved du, at du får tryksager af bedste kvalitet – skabt af dedikerede trykkere og produceret med hjælp fra den nyeste teknologi inden for offset og digitaltryk.
Hér får du alt, du behøver til suveræne magasiner, visitkort, flag, foldere m.v., samlet ét sted: Eget bogbinderi og omfattende efterbehandlingstjenester som prægning, kachering, lak og udstansning.
Vores komplette service – fra prepress til postpress – garanterer dig hurtig, fleksibel produktion og levering. Selv når deadline står for døren og forventningerne tårner sig op.
Vores erfarne medarbejdere hjælper dig hele vejen – med at vælge den rette papirtype, format, farver og trykmetode; for det bedste resultat. Vi tilbyder også grafisk design gennem vores reklamebureau i Aarhus, så dit budskab står skarpt, aktuelt og professionelt.
Vi trykker med vegetabilske farver og producerer på FSC-mærket papir og karton. Du får med andre ord grønne tryksager hos os – uanset farvevalget.

Et kig ind i produktionen



Se også
Ofte stillede spørgsmål

Inden selve trykningen sker pre-flight checket. Det er det første skridt i prepress-processen, hvor det tjekkes, at den grafiske fil er korrekt og, at den lever op til kravene, så det endelige resultat bliver godt.
Eks. tjekkes billedopløsning, farvesystem (pantone, cmyk), om fonte er inkluderet korrekt og om man har husket skæremærker og beskæring/bleed. Det er et afgørende step i forhold til kvalitetssikring.

Fabrikationspapir er specialfremstillet papir til en given tryksagsopgave. Det ses typisk ved meget store oplag, hvor der, af den ene eller anden grund, ikke er en standard papirkvalitet som passer til opgaven.

Der indgår mange forskellige processer i udviklingen af en tryksag såsom et hæfte eller en bog. De færdige trykark går nemlig igennem en forædlingsproces for at blive til den endelige tryksag. Dette betegnes også som bogbind, efterbehandling eller grafisk færdiggørelse. Disse processer kan eksempelvis bestå af falsning, renskæring, garnhæftning, kachering, partiel-lak mm.

Der findes flere indbindingsformer. Ved produktion af tryksager med mange sider, såsom bøger og kataloger, kan du vælge limbind, hvis du ønsker, at din tryksag får en flad limet ryg.
I flexbind gøres der også brug af lim, men samtidig falses trykarkene med en perforation i ryggen. Dette gør at limen kan trænge ind i ryggen. Det anvendes typisk til softcover bøger og kataloger.
Der er et minimumskrav på 2 mm. ift. ryggens bredde, hvis du skal anvende lim- eller flexbind.

Efter trykning skal trykarkene falses, når du eks. skal lave brochurer, hæfter, kataloger, magasiner eller bøger. Fals er et udtryk for, at arkene bukkes maskinelt, så man sikrer at ’foldet’ ligger rigtigt.

Computer to plate eller CTP omhandler den proces der finder sted, når grafikerne overfører data fra deres computere til de trykplader som benyttes i vore ark offset.

Bleed angiver de ekstra mm. som grafik, farve osv. skal gå ud over det færdige format. Hvis der er farve eller fotos som går helt til kanten, lader man typisk grafikken gå 3 mm. ud over kanten. Trykarket er nemlig altid større end selve tryksagen, da det renskæres bagefter.
Hvis du undlader bleed, risikerer du, at der kommer en tynd hvid linje rundt i kanten der, hvor man ellers gerne ville have tryk helt til kant. Dette skyldes, at man ikke altid kan ramme helt præcist i renskæringen, og der derfor kommer lidt af det papir med, som skulle have været skåret af. Sørg derfor altid for bleed når det er tryk til kant. Det er vigtigt, at du ikke glemmer at aktivere dine bleedsettings ved eksportering af dine pdf-filer til tryk. Ellers er der en sandsynlighed for, at de 3 mm. bleed ikke kommer med i din færdige pdf-fil.
Læs mere om hvordan du laver trykklare PDF-filer her.

Bestrøget eller coated papir har, i modsætning til ubestrøget papir, en behandlet overflade. Denne overflade er nemlig poleret med kridt. Bestrøget papir anvendes meget ofte til tryksager med flere fotos. Detaljerne og farverne i billeder står nemlig skarpt og klart på den glatte overflade. Selvom denne papirkvalitet er meget populær, ser vi dog i højere grad også billedbårne tryksager på ubestrøget papir. Valget afhænger i sidste ende af, hvilken fornemmelse og stemning du ønsker at skabe.

Ubestrøget eller uncoated papir er papir med en ubehandlet overflade, som oftest ses ved postkort eller brevpapir. Netop fordi det ubehandlede papir er ’åbent’ kan man nemt skrive eller tiltrykke efterfølgende. For et mere rustikt, rå og klassisk look benytter man ofte ubestrøget papir. Denne type af papir egner sig særligt til tryksager med en del tekst. Der ses dog også en tendens i brug af ubestrøget papir til tryksager med billeder, selvom det giver et mere mat og lidt støvet look.

Partiel-lak er en metode til at påføre lak på udvalgte områder af tryksagen. På den måde kan du fremhæve bestemte elementer, eks. et logo. Med partiel-lak vil du ikke blot kunne se en forskel – du vil også mærke en forskel, når du rører ved tryksagen – hvis overskriften på en magasinforside, eks. er fremhævet med en blank lak, hvor resten af siden fremstår mat, vil du altså både kunne se og mærke forskellen.
Skal vi hjælpe dig med din næste leverance af tryksager?
Vi hører gerne fra dig. Grib din telefon og tag en uforpligtende snak om dine behov