Unikke bøger og værker

– når fortællingen fortjener mere

Papirnørder siden 1951

Har du et projekt som skal skille sig ud? Den unikke tryksag er vores mærkesag – og det har det været siden 1951. Boghåndværket er en ædel tradition, som vi stolt værner om. Vi nørder ned i alle detaljer og sikrer at det endelige værk er både unikt og i højeste kvalitet.

Det trykte medie kan
noget helt særligt

Vores faglighed kommer sjældent så meget i spil som når det drejer sig om eksklusive bøger og værker der skal skille sig ud fra mængden. Hvad enten det er en brand book, et eksklusivt produktkatalog eller kunsttryk. Det afgørende er detaljen – og vi hjælper med at bringe fortællingen til live. 

Dyk ned i detaljerne og bliv inspireret

MATADOR

I samarbejde med Book Lab og forfatterne Christian Monggaard & Jacob Wendt Jensen blev der udviklet en Limited Edition med kun 300 eksemplarer. Som prikken over i’et kom denne særudgivelse i en specialdesignet æske med pop-up figurer fra Korsbæk.

Mød ’håndværkerne’

Jeg har igennem årene været grafisk rådgiver og inspirator på mange forskellige bøger og kataloger, heriblandt også flere meget specielle og unikke produktioner.

Et par af disse har tilmed fået hæder for eksempelvis flot boghåndværk og for flot design og opbygning. Tupilakosaurus – Kunstbog om Pia Arkes samlede virke som kunstner og Murstens Katalog for Egernsund Tegl er et par eksempler på produktioner som har høstet hæder, og som jeg er stolt af at have været en del af.

Fra ideen udspringer, til du står med den færdige bog

Vi er med hele vejen. Med inspiration og rådgivning omkring design, materialevalg og effekter. Vi elsker at blive involveret så tidligt som muligt, gerne når de første idéer om bogen eller kataloget kommer på bordet. Det giver os nemlig mulighed for at bringe al vores faglighed i spil, inden vitale beslutninger bliver taget. Eksempelvis kan valg af format være meget prisafgørende, og blot en ½ cm. kan betyde mange tusinde kroner sparet. Præsentation af tidligere produktioner, besøg hos bogbinderen, eller workshops er ofte med til at sætte den rigtige retning fra starten.

Et væld af muligheder

Det ydre tæller – i hvertfald når det gælder bøger. For det er førstehåndsindtrykket. Og i nogle tilfælde den eneste mulighed for at gøre et indtryk. 

Udformning og materialer spiller en afgørende rolle. Skal det være åben eller lukket ryg? Hel- eller halvbind? Og et omslag behøver ikke være af pap eller papir – for hvorfor begrænse sig til et medie. Med betræk af stof eller læder åbnes en helt ny verden af muligheder med struktur og farver.

Det tager tid at udvikle en bog. Med respekt for det arbejde udvælges papir som understøtter indholdet. For papir er meget mere end bare papir. Papir er fylde, tekstur. Det er skarphed i billeder og klarhed i farver.  Papirkvaliteten kan ses og den kan mærkes. Og du behøver ikke begrænse dig til en enkelt papirkvalitet igennem hele udgivelsen. Papiret kan skifte – i farve, i gramvægt eller i overflade. Det deler indholdet op og får læseren til at gå på opdagelse med fornyet interesse

Skal vi tilføre folie og lak, helt eller delvist? Skal fladen være mat eller blank? Skal der være udstansninger, faneblade eller udfold? Der er utallige muligheder, men de skal vælges med omhu. Med erfaring fra utallige bogprojekter inspirerer vi til, hvordan tryksagen beriges med meningsfulde effekter som fremhæver, forstærker og forenkler.

Bøger der skaber et stort indtryk – men lille aftryk 

Et værk af kompromisløs kvalitet fortjener at blive til med omtanke for vores omverden. Det drejer sig ikke kun om bæredygtige materialer og certificeringer – men om at tænke klimaaftrykket ind i hele processen.  Og vi har papir på vores indsats for miljøet.

Tryk trygt i Danmark 

Ved at vælge et dansk trykkeri vælger du ikke blot kvalitet – men det er også det ansvarlige valg. Transporten mindskes mest muligt og så er vi i Danmark faktisk den grønneste grafiske branche i verden. 

Martin Hougaard

Tag en uforpligtende
snak med Martin