9 e-mail marketing dos and don’ts
Jay Schwedelson, founder af SubjectLine.dk og CEO hos Worldata, har ved Inbound 2021 præsenteret 7 tricks til e-mail marketing, du bare skal kende!
E-mail marketing er en essentiel del af markedsføringsprocessen for mange virksomheder. Men det er vigtigt at holde tungen lige i munden, for der er konstant skiftende trends og tendenser inden for feltet. Derfor har vi samlet de største dos and don’ts til dig, som er relevante inden for e-mail marketing lige nu!
Dos:
1. The accidental open
Flere og flere af de større brands sender mails fra personer i stedet for brandets navn. Denne taktik virker, da man som modtager sætter spørgsmålstegn ved det pågældende navn… Er det mon en person, jeg kender? Måske det er en gammel studiekammerat? Spekulationen fører til nysgerrighed, og nysgerrigheden fører til at man hopper liiige i fælden og åbner mailen – men i sandheden var det egentlig bare en sælger.
Dette er en større trend som benyttes både på B2B- og B2C-markedet. Denne markedsføringstaktik er de sidste 6 måneder steget med hele 450 % hos B2B-afsendere og 275 % hos B2C-afsendere!
Men virker den her taktik egentlig?
Tjo, til en vis grad. Åbningsraten stiger i hvertfald med hele 38 % på B2B og med 27 % på B2C – MEN tilgengæld stiger unsubscribe-raten op imod 68 %. Det er høje procentsatser. Som afsender tager du altså den risiko, at modtageren tænker; ”ham eller hende her kender jeg ikke” og derved afmelder nyhedsbrevet.
Og husk så at nogle få afmeldelser ikke kun er skidt. I det mindste indikerer det blot, at taktikken virker, og folk faktisk ser og åbner dine mails!
2. Ups, jeg har lavet en fejl… eller har jeg?
Endnu en trend inden for email marketing er at anvende udråbsord som “ups” eller “hovsa” i emnefeltet. Som modtager får det os til at tænke over, om afsenderen mon har lavet en fejl. Der er en tendens til, at vi hurtigere bidder mærke i fejl og det uperfekte kontra det korrekte og perfekte. Denne type af mails bliver åbnet mere end nogen anden type!
3. At sammenligne vs. ikke at sammenligne
Sammenligninger dvs. ”vs.” I et emnefelt, skaber en form for konkurrencementalitet hos modtageren. Vi elsker at sætte ting op imod hinanden. Som oftest har vi også vores egen holdning, som vi rigtig gerne vil have be- eller afkræftet, hvorfor denne teknik er en simpel måde at fange modtagernes opmærksomhed.
4. En emoji her og en emoji der
Uanset om man vil indrømme det eller ej, taler statistikkerne for sig selv… Emojis virker altså!
Hvis du i dit emnefelt tilføjer en emoji i starten og slutningen, hæver du altså åbningsraten med hele 31 %! Uanset markedet er dette en effektiv tilgang til din e-mail marketing. Denne teknik vil få dine mails til at skille sig ud og være iøjefaldende for modtageren. På B2B-markedet er brugen af denne teknik steget med 1700 %, og på B2C-markedet med 3200 %. Det er høje procenter, og det er der jo en årsag til – det er gratis, det er let og det virker!
5. “0 kroner” eller “gratis” – Betyder det noget?
Forneden ses en oversigt over de ord i emnefeltet der tiltrækker mest opmærksomhed. Det er tydeligt, at der er fællestræk blandt flere af ordene, og nogle af ordene er måske lidt atypiske eller uventede.
Hvis man kigger på ord som ”2022”, ”outlook” og ”update”, tyder det på, at vi gerne vil se fremad og være med på de nyeste tendenser – særligt på B2B-markedet. Hvad skal der ske i 2022? Hvad kan vi forvente? Hvad skal vi forberede os på?
Andre ord, såsom ”limited”, ”expires” og ”last chance”, medfører en form for panik og nervøsitet hos modtageren for, at de mister en mulighed. Hvorfor ord som ”in-stock”, ”available” eller ”back” skaber en tryghedsfølelse hos modtageren. Nu kan du endelig få købt den støvsuger der var udsolgt i sidste uge, men skynd dig inden den bliver udsolgt igen!
Vil du vide mere om, hvordan du gør dine budskaber umulige at ignorere? – så læs mere her.
6. Et rigtig godt tip er…
Fangede jeg lige din opmærksomhed? Det er simpelthen fordi, jeg lige benyttede mig af en lille teknik bestående af 3 prikker. Bruger du de 3 prikker i emnefeltet vil åbningsraten på B2B-markedet stige med 31 % og 28 % på B2C-markedet – bare pga. 3 små uskyldige prikker! Utroligt men trods alt sandt.
7. Top 5 årsager til at lister virker:
-
- Lister medfører en stigning i åbningsraten med 34 % på B2B-markedet og 39 % på B2C-markedet.
- Lister virker godt, fordi vi som mennesker har for travlt til alt andet. Lister er overskuelige og letlæselige. Du får den nødvendige viden kort og kontant.
- Med lister kan man altid gennemskue, hvor meget der er tilbage.
- Vi elsker at prøve på at gætte, hvad der står på listen – og vi elsker endnu mere at få ret!
- Og så er det nemt. Du behøver nemlig ikke nye tilbud eller nyt indhold for at lave lister. Det er bare en ny måde at præsentere det på.
DON’TS:
1. Aldrig forfalske FW: eller RE:
Nogle brands er begyndt at skrive FW: eller RE: i emnefeltet på de tilsendte mails. Dette er en rigtig dårlig idé! Her narre afsenderen altså modtageren og får vedkommende til at tro, at dette egentlig er en igangværende samtale. Hvilket ikke er tilfældet.
Denne taktik har medført en stigning i unsubscribe-raten på hele 135 %! Der er en generel enighed om, at det ikke er fair eller god skik at narre sine modtagere.
2. “You are a wizard…”
Kender du referencen? Nej… Det tænkte jeg nok, og hvis du gjorde, undrede du dig så over, hvad Harry Potter laver i et blogindlæg? Personligt vil jeg mene, at Harry Potter altid er relevant – MEN måske ikke i dette tilfælde. Det er ikke klogt at referere til film eller tv, da mange måske ikke fanger referencen. Vi vil have tilbuddet i emnefeltet. Det nytter ikke noget at sige; ”we bet these are perfect” – Det får modtageren til at tænke; ”jeg aner simpelthen ikke, hvad du snakker om, og det er derfor ikke relevant for mig.”
Så har du undgået at skyde dig selv i foden. Det var så lidt.
Vil du at vide mere om e-mail marketing så kontakt Natasja Børsting på 20803097 eller gå på opdagelse her.